Muzejska četrt na Dunaju praznuje desetletnico

Od maja do novembra se bo v avstrijskem kulturnem in umetnostnem kompleksu zvrstilo 200 programskih točk.

Objavljeno
26. april 2011 12.12
Posodobljeno
27. april 2011 08.05
K. R.
K. R.
Največji avstrijski kulturni in umetnostni kompleks Muzejska četrt (MQ) na Dunaju praznuje letos svojo desetletnico, zato bo od maja do novembra ponudba kulturnih dejavnosti še večja kot običajno. Na programu je vse od številnih razstav in glasbenih točk, preko umetnostnih instalacij in performansov do projektov za najmlajše in še več.

Moto desetletnice je Kulturna oaza praznuje, pričakujejo pa več kot 200 programskih točk. Poleg programov, ki jih nudijo ustanove v Muzejski četrti, bodo sodelovali tudi številni drugi avstrijski in mednarodni umetniki iz 25-ih držav članic Evropske Unije in predstavili svoje projekte. Med zanimivosti, ki bodo obiskovalcu zelo hitro padle v oči, spadajo zagotovo velike napihljive skulpture iz umetne mase priznanih avstrijskih umetnikov in Flederhaus, ekstravagantna hiša iz lesa, v kateri se nahaja tudi 32 visečih mrež v štirih nadstropjih, ki vabijo na kratek počitek.

Že v aprilu in maju je napovedanih mnogo zanimivih razstav in dejavnosti, 21. junija pa bodo v sklopu projekta Dolga noč evropske glasbe lahko slišali tudi glasbo slovenskega skladatelja sodobne klasične glasbe, Črta Sojarja Voglarja. Vrhunec jubilejnega leta bo zagotovo 30. junij, ko MQ, kakor pravijo Muzejski četrti na Dunaju, praznuje obletnico odprtja. Na programu so koncerti na prostem priznanih skupin iz cele Evrope, kot tudi 3D projekcija, skratka praznovanje za vse čute.