Piran, soline in Tartini v Londonu

Pomorski muzej Sergej Mašera v središču Londona do konca tedna predstavlja pet fotografij Pirana, Sečoveljskih solin in Tartinija, ki jih je posnela Maja Bjelica.

Objavljeno
06. november 2013 18.18
B. Š., Koper
B. Š., Koper

Evropska komisija je na svojem sedežu v 12 Star Gallery v Westminstru v času londonske turistične borze WTM pripravila predstavitev jadranske regije s fotografsko razstavo partnerjev evropskega projekta Adristorical lands (IPA Jadran), ki je namenjena promociji kulturnega in trajnostnega turizma iz tega dela Sredozemlja.

Na razstavi so se predstavili vsi partnerji projekta skupaj z več kot 60 fotografijami. To so italijanske dežele Molise, Abruzzo, Marche, Veneto, Furlanija Julijska krajina, pokrajini Bari in Ravenna, pa tudi Hvar, bosansko-hercegovski Mostar in albanska občina Lezha.

Slovenija je ob odprtju te razstave vzbudila posebno pozornost, saj se ga je udeležil tudi slovenski veleposlanik v Londonu Iztok Jarc, nastopila je tudi mlada slovenska violinistka Lana Trotovšek, ki živi in dela v Londonu, in občinstvu zaigrala Malo sonato Giuseppeja Tartinija.

Na slovesnosti pa je poslanstvo Pomorskega muzeja Sergej Mašera  predstavil tudi Franco Juri, direktor muzeja.