Vrata muzejev bodo danes odprta do polnoči

Že desetič bodo v okviru prireditve Poletna muzejska noč od 18. ure odprti muzeji in galerije po Sloveniji. Vstop brezplačen.

Objavljeno
16. junij 2012 19.00
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si
Ljubljana - Poletna muzejska noč bo letos že desetič pozno v noč odprla vrata razstavišč po vsej Sloveniji. V letošnji akciji Skupnosti muzejev Slovenije in Mednarodnega grafičnega likovnega centra (MGLC) sodeluje 79 muzejev, galeriji in drugih razstavišč v 39 mestih in krajih, ki je pripravilo več kot 200 dogodkov.

Poleg tega bodo sodelujoči muzeji in galerije med 18. in 24. uro obiskovalcem omogočili prost vstop. V času poletne muzejske noči se bodo vrstila odprtja razstav, vodstva, delavnice, demonstracije, kuharski izzivi, družinski programi, filmske projekcije, pripovedovanja zgodb, konceptualne akcije in performansi, učne ure, glasbena doživetja in drugo.

V letošnji Poletni muzejski noči sodelujejo Ljubljana, v kateri je dobra polovica sodelujočih ustanov, ter Bistra pri Vrhniki, Bled, Bohinj, Celje, Divača, Ilirska Bistrica, Kamnik, Kočevje, Koper, Kostanjevica na Krki, Kranj, Laško, Lipica, Litija, Jesenice, Kranjska Gora, Krško, Maribor, Metlika, Mojstrana, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo mesto, Piran, Pivka, Polhov Gradec, Portorož, Postojna, Rateče, Ptuj, Ravne na Koroškem, Rogatec, Slovenska Bistrica, Slovenj Gradec, Šentjur, Škocjan, Tolmin in Velenje.

Program letošnje Poletne muzejske noči najdete tukaj.

Bralce vabimo, da nam pošljejo svoje fotografije in video posnetke za objavo na spletu na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..