Deloskop izpostavlja: Desetletnica skupine Brina

Ljubljana, SNG Drama Ljubljana, v nedeljo, 23. 3., ob  20. uri. Koncert.

Objavljeno
21. marec 2014 16.22
S. G., Deloskop
S. G., Deloskop

Zasedba: Brina Vogelnik (vokal), Jelena Ždrale (violina), Drago Ivanuša (harmonika), Luka Ropret (kitare), Nino de Gleria (bas), Blaž Celarec (bobni), Julij Zornik (zvok).

Nocoj ob 20. uri bo na velikem odru SNG Drama Ljubljana v sklopu cikla Akustika: nedelje v Drami koncert skupine Brina  ob desetletnici delovanja.

Preverjeno zasedbo glasbenikov je pred dobrimi desetimi leti (2003) zbrala glasbenica, lutkovna animatorka in oblikovalka Brina Vogelnik in z njo do zdaj objavila tri studijske albume: Mlado leto (2004), Pasja legenda (2006) in Slečena koža (2011). Glasbeni izraz črpajo iz obujanja in predelovanja ljudskega blaga, ob sodobnih interpretacijah ljudske motivike pa je vse več avtorskih skladb.

Poleg številnih koncertov na domačih festivalih in koncertnih odrih je leta 2006 nastopila na Womexu, kjer je bila drugi slovenski predstavnik v zgodovini te prireditve (do tedaj je bil v njen program izbran le Vlado Kreslin z Beltinško bando). S tem nastopom si je skupina odstrla pot na mednarodno glasbeno tržišče s turnejami po Španiji, Severni Ameriki in Mehiki.