Deloskop izpostavlja: Dobimo se pred Škucem z obilico dogodkov za vse generacije

Ljubljana,  pred Škucem, v petek, 17. 8., od 17. ure naprej. Odprtje festivala Dobimo se pred Škucem (18.–27. 7.).

Objavljeno
17. julij 2014 13.45
S. G., Deloskop
S. G., Deloskop

Ljubljanski festival Dobimo se pred Škucem že več kot desetletje vsako poletje v mesecu juliju razveseljuje občinstvo vseh generacij z zvrsto pestrim brezplačnim programom, obarvanim z glasbenimi, gledališkimi in literarnimi dogodki, filmskimi projekcijami, razstavami, modno revijo, ulično čitalnico, ustvarjalnimi delavnicami za otroke in mlade ter Škucevo tržnico.

Letos napovedujejo več kot petinštirideset dogodkov, ki se bodo od danes do konca festivala, 27. julija, zvrstili vsak dan od 17. ure naprej pred Škucem, na Starem trgu 21. 

Od 18. ure naprej bo kulturno-izobraževalni program za otroke Poletne ustvarjalnice in program za mlade Ustvarjalno 2. Ob 20.30 uri bo glasbeni program Muzika na Starem trgu. Sledila bo gledališka predstava za odrasle Teatra v galeriji ali pa filmska projekcija.

V glasbenem sklopu Muzika na starem trgu, ki prinaša različne glasbene zvrsti (blues, jazz, etno, rock in tango), se bodo predstavili Ajda Stina Turek trio (nocoj), Nuragi, Getonka, Aritmija, Duo Mori Jenner, Cabaret band, Berljak Elvis art in Didiwa.

Gledališki niz Teater v galeriji bo imel predstave za otroke – Cirkus, Rdeča kapica, Kralj Matjaž v časovni zanki, Šivilja in škarjice, Zakaj teče pes za zajcem ter Pošastozavri in jabolko spora, ter predstave za odrasle – Gospod predsednik, Zgodba o živalskem vrtu, Milojka s Povšetove ulice in Zapornik št. 3.2.3.

Na filmskih večerih bodo predstavili dokumentarce režiserja Dušana Moravca  –  Harmonikarji, Pravi človek za kapitalizem, Državljan Diareja ali kdo je Tomaž Lavrič? in U ritmu volovske vprejge.

Na festivalu bo tudi nekaj večdnevnih ustvarjalnih delavnic: lutkarska, fotografska, tečaj izdelovanja izvirnih glasbenih instrumentov, delavnica sitotiska, pohištva iz recikliranega kartona ter še deset enodnevnih ustvarjalnic.

Študenti Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil na NTF bodo letos pripravili razstavo POP-perpetuum-UP in modno revijo Perpetuum.
Na Škucevi tržnici bodo že tradicionalno v ponudbi knjige in zgoščenke Založbe Škuc in Centra za slovensko književnost.