Deloskop izpostavlja: Orkester iz Cadaquésa s solistom Milošem Karadaglićem

Ljubljana, Cankarjev dom, Gallusova dvorana, v sredo, 7. 5., ob 20. uri. Klasični koncert. Zlati abonma.

Objavljeno
06. maj 2014 12.37
Posodobljeno
07. maj 2014 06.00
S. G., Deloskop
S. G., Deloskop

Orkester iz Cadaquésa. Dirigent: Jaime Martín. Solist: Miloš Karadaglić (kitara). Spored: E. Granados (Goyescas, suita po Goyevih podobah, op. 11; orkestracija A. Guinovart), J. Rodrigo (Aranjueški koncert za kitaro in orkester), M. Ravel (Moja mati gos).

Sezono Zlatega abonmaja Cankarjevega doma bo z nocojšnjim koncertom ob 20. uri na odru Gallusove dvorane sklenil Orkester iz Cadaquésa (Orquestra de Cadaqués), ki bo z barvitim sporedom sredozemskega navdiha prvi španski predstavnik v tem abonmaju. Pod taktirko Jaimeja Martína bo izvedel dela Enriqueja Granadosa, Mauricea Ravela in Joaquína Rodriga.

V Rodrigovem Aranjueškem koncertu za kitaro in orkester bo solist mednarodno priznan kitarist Miloš Karadaglić  (rojen leta 1983 v Črni Gori), ki je že pri štirinajstih navduševal s kitarsko tehniko, pozornost mednarodne javnosti pa pritegnil leta 2011 s prvencem The Guitar (Mediterráneo), ki se je samo v nekaj mesecih povzpel na vrh klasičnih lestvic sveta in mu prinesel prestižno priznanje mladi umetnik leta revije Gramophone.

Od izida prvega albuma se ponaša z ekskluzivno pogodbo s prestižno založbo Deutsche Grammophon, pri kateri je leta 2012 izdal drugi album Latino (Pasión).