Deloskop napoveduje: 4. glasbeni festival Arsana

Ptuj – festival Arsana od 20. julija do 3. avgusta. Dvorišče minoritskega samostana, v petek, 20. 7., ob 20. uri. Otvoritveni koncert.

Objavljeno
12. julij 2012 16.40
Stanka Glogovič, Deloskop
Stanka Glogovič, Deloskop
Na festivalu Arsana, ki bo združeval različne glasbene zvrsti, klasično, pop, jazz in etno glasbo, bo v treh tednih, med 20. julijem in 3. avgustom, na različnih prizoriščih in na tridesetih dogodkih nastopilo več kot 350 glasbenikov iz Slovenije in tujine. V spremljevalni program so organizatorji uvrstili mednarodno poletno glasbeno akademijo, ki se je bo udeležilo­ okoli sto mladih iz Evrope, seminarje, predavanja, kulinarično dogajanje, različne ulične nastope mladih glasbenikov in literarne večere.

V programu izpostavljajo gostovanje violinskega virtuoza Stefana Milenkovića (28. julija), letošnjega rednega gosta poletnih festivalov v Sloveniji, ki bo s slovenskim ansamblom Ars Tango nastopil v projektu, posvečenem argentinskemu tangu. Prav tako izpostav­ljajo koncert komornega zbora Smolni (31. julija) pod vodstvom Vladimirja Beglecova. Slavni ruski zbor bo v okviru manjše koncertne turneje po Sloveniji pred tem nastopil v Kostanjevici na Krki (27. julija), Kranjski Gori (28. julija), Piranu (29. julija) in v Ljubljani (30. julija).