Deloskop napoveduje: Ana Mraz

Ljubljana, od srede, 26. 12., do nedelje, 30. 12., med 19. in 21. uro na Mesarskem mostu. Festival zimskega uličnega gledališča Ana Mraz.

Objavljeno
20. december 2012 14.20
S. G., Deloskop
S. G., Deloskop

Gledališče Ane Monro bo v sodelovanju s Turizmom Ljubljana znova prispevalo svoj delež k decembrskemu kulturnemu programu v prestolnici. Na Mesarski most med 26. in 30. decembrom prihaja Ana Mraz, zimski mednarodni festival uličnega gledališča, ki bo letos zazvenel že dvanajsto leto. Tokrat bo že  bo tokrat že tretjič na Mesarskemu mostu.
 

Novost letošnje Ane Mraz je srečanje slovenskih ognjenih akrobatov oziroma vrtilcev ognja. Njihov dan na festivalu bo petek, 28. decembra. Pripravili so več solo in skupinskih nastopov, mini ognjeni cirkus kabaret ter za konec skupni ognjeni performans, katerega koreografijo je prevzela plesalka Gea Erjavec. Organizatorji upajo, da bo tovrstno srečanje postalo tradicionalno in ga bodo naslednje leto umestili v jesenski festival Gledališča Ane Monro, ki je že tako posvečen ognjenim ambientom, na festival Ana Plamenita.

Na programu ostalih štirih festivalskih dni bodo nastopili mladi ulični umetniki, ki so ali pa znanje še pridobivajo na šoli uličnega gledališča Šugla (Ana Monro jo je ustanovila leta 2007), in Ljudov laboratorij z uspešno Agencijo za osvobajanje duha.  Slovensko-francoska skupina The Beast znova pripravlja atraktivno točko v zraku, tokrat naslovljeno Wood Story. Nastopili bodo tudi britanski ulični umetnik Ian Deadly s Strašno nevarno ulično predstavo, festivalski povratnik, Avstralec Gavin Hay, tokrat kot Človek leopard, in slovenska predstavnica Eva Škofič Maurer s predstavo Vroči striptizer Miha ogreva mrzlo zimo. Mladi slovenski ulični umetniki, združeni v ekipi Endvatri, bodo občinstvo z ulično zgodbo, uprizorjeno na praktikablih, popeljali v miniaturno gledališče.