Deloskop napoveduje: Četrte Sogodbe v znamenju novega sevdaha

Ljubljana, AKC Metelkova mesto, Channel Zero, v soboto, 1. 2., ob 21.30. Koncert.

Objavljeno
31. januar 2014 16.26
S. G., Deloskop
S. G., Deloskop

Nastopajo: Damir Imamović (vokal, kitara), Jusuf Brkić (vokal, saz), Ermin Čalkić (vokal), Emir Efendić (električna kitara).

Tokratni četrti koncert glasbenega cikla Sogodbe, nocoj ob 21.30 v ljubljanskem klubu Channel Zero, bo v znamenju novega sevdaha.

Damir Imamović (1978) je eden vodilnih izvajalcev sevdaha v zadnjem desetletju. Sarajevski glasbenik in filozof, ni zgolj interpret tradicionalne bosenske ljubezenske pesmi sevdalinke, je tudi izvajalec in proučevalec te glasbene oblike.

Navdih za nov pristop k tradiciji je našel v ustvarjanju starih mojstrov sevdaha, glasbenikov, pevcev in avtorjev, med njimi je njegov dedek Zaim Imamović, eden najpomembnejših pevcev tradicionalnih sevdalink.

Pri nas je nastopil že večkrat kot solist in kot vodja zasedb, nazadnje s triom Sevdah Takht na Drugi godbi 2013. Za sabo ima številne mednarodne nastope kot glasbenik in kot avtor predavanj z naslovom Sevdah Lab.

Je tudi pubudnik izobraževanj o sevdahu ter glasbenem producentstvu v domačem okolju. Kot solist in vodja zasedb je izdal pet albumov. Tokrat prihaja s tremi talentiranimi izvajalci sevdaha, ki bodo nastopili v štirih različnih kombinacijah v enotnem koncertu. Ob

koncertu bo ob 19. uri v novem kulturnem centru KULT3000 na Metelkovi imel še predavanje z naslovom Izobraževanje mladih glasbenikov na primeru sevdaha.