Deloskop napoveduje: Dnevi poezije in vina

Ptuj in druga mesta. Od ponedeljka, 20. 8., do sobote, 25. 8.

Objavljeno
16. avgust 2012 16.36
Vojko Urbančič, Deloskop
Vojko Urbančič, Deloskop

Okna mestnih hiš kot prizorišča pesniških verzov, ki se bodo na zastavah pozibavali v vetru, asfaltne ulice pa kot travniki poezije.

Tak preporod mestne podobe v prihodnjem tednu v ljubljanski Študentski založbi obljubljajo starodavnemu Ptuju, ki bo znova v znamenju Dnevov poezije in vina. Tokrat tudi v okviru partnerskega programa Ptuja za mariborski EPK.

Na nizu ptujskih prizorišč in še prej na tradicionalnih »večerih pred dnevi«, ki bodo tokrat razpršeni med Ljubljano, Vrbo, Kortino pri Krkavčah, Krško, Volče na Tolminskem, Ormož in avstrijsko Potrno (Laafeld), znova napovedujejo srečanja s pesniki, prevajalci, glasbeniki, igralci, pravljičarji in performerji, ob osrednjem večernem dogajanju, ki bo namenjeno predvsem pesnikom ter njihovim verzom, branim v najrazličnejših svetovnih jezikih, pa bodo popoldneve rezervirali za dogodke za otroke ter priložnosti za bližnja srečanja s pesniškimi gosti.

Častna gosta bosta Milan Jesih in Nizozemec Toon Tellegen, med ostalimi gosti pa izpostavljajo Poljaka Andrzeja Sosnowskega, Romuna Dana Comana, Francoza Andréja Velterja, Švicarko z madžarsko-slovenskimi koreninami Ilmo Rakusa in domačinki Tino Kozin in Katjo Perat.