Deloskop napoveduje: Festival Džjezz

Celje – Local in Mestni kino Metropol, od srede, 5. 6., do petka, 7. 6., ob 20. uri. Jazz festival.

Objavljeno
30. maj 2013 23.48
S.G., Deloskop
S.G., Deloskop


V knežjem mestu se bo prihodnji teden začel četrti mednarodni jazz festival Celje Džjezz, na katerem bodo v treh dneh nastopili uveljavljeni glasbeniki iz Slovenije in tujine.

Tudi letos sta producenta festivala Hiša kulture Celje in Jazz društvo Celje, saksofonist Jaka Kopač, eden izmed predstavnikov mlajše generacije slovenskih jazz glasbenikov, pa je programski vodja že četrtič.

Gosta iz Italije, jazzovska vokalistka Enrica Bacchia in kitarist Massimo Zemolin, bosta v duetu z občutenim popotovanjem v svet italijanske kantavtorske glasbe in jazzovskih standardov v atriju Prothasijevega dvorca na vrtu gostišča Local v sredo, 5. junija, odprla festival.Na otvoritvenem večeru bo nastopil še slovenski jazzovski kitarist Jani Moder in z mednarodno zasedbo predstavil svoj drugi avtorski album Sky High Low Down (Barnette, 2013).

Drugi večer (6. junij) bo uvedel ljubljanski jazzovski kvintet saksofonov (Ljubljana Saxophone Jazz Quintet), ki deluje od lani, njegovi člani, Jaka Kopač, Bojan Zupančič, Lenart Krečič, Adam Klemm in Matej Kuželj, pa so diplomanti tujih jazzovskih glasbenih akademij. Večer bo sklenil trobentač in komponist Igor Matković z avtorskim projektom Sonic motion, mešanico jazza in elektronske glasbe.

Sklepni večer (7. junij) bo v Metropolu, kjer bodo z Big Bandom RTV Slovenija pod taktirko Tadeja Tomšiča kot solisti nastopili mladi uveljavljeni slovenski glasbeniki, vokalistka Nina Strnad, pozavnist Žiga Murko, vibrafonist Vid Jamnik in tolkalec Žan Tetičkovič.