Deloskop napoveduje: Klavirski maraton

Rogaška Slatina, Kristalna dvorana Grand Hotela Rogaška, od sobote 7. 7., ob 12.00, do nedelje, 8. 7., ob 12.00.

Objavljeno
05. julij 2012 13.36
Vojko Urbančič, Deloskop
Vojko Urbančič, Deloskop

Kdor bo zdržal vsaj četrtino časa – vsaj šest ur, ne nujno v enem delu, dopuščeni bodo seštevki –, bo prejel paket zimzelenih piškotov Paris, ki jih bo lahko grizljal cel vikend.

Tako so k napovedi 24-urnega klavirskega maratona v Kristalni dvorani GH Rogaška, v kateri je v letih 1846 in 1847 koncertiral Franz Liszt, pripisali organizatorji, namreč Nani Poljanec, znani ljudski ustvarjalec iz Rogaške Slatine, in Grupa KunstHaus v sodelovanju s Termami SPA.

Napovedujejo program, v katerem se bo ob črno-belih klavirskih tipkah izmenjal zelo dolg niz pianistov iz mednarodnega prostora, med njihovimi recitali pa bodo le kratki, pet- do desetminutni premori.

Uvodni nastop v soboto, 7. julija , ob 12. uri bo pripadel Ariani Barkeshli iz ZDA, napovedani kot prvi perzijski pianistki, ki je dosegla svetovno slavo (igrala bo dela Bacha in modernih perzijskih skladateljev), sledilo ji bo še štirideset izvajalcev iz Belgije, Italije, Hrvaške, Srbije, Makedonije in seveda Slovenije. To je prvi tovrstni dogodek v Sloveniji v takem obsegu, dostopen pa bo brezplačno. Dasiravno se organizatorji ne bodo branili prostovoljnih prispevkov.