Deloskop napoveduje: Maček z vrečo opotečo

Maribor, Lutkovno gledališče Maribor, v soboto, 14. 12., ob 16. uri. Lutkovna predstava za otroke.

Objavljeno
13. december 2013 16.29
S. G., Deloskop
S. G., Deloskop

Tamara Kučinović: Maček z vrečo opotečo. Lutkovno gledališče Maribor, 2013. Režija: Tamara Kučinović. Prevod: Mojca Redjko. Dramaturgija: Katarina Klančnik Kocutar. Likovna podoba, scenografija in kostumografija: Ivana Čemerikić. Glasba: Hrvoje Radnić. Nastopajo: Miha Bezeljak, Maksimiljan Dajčman, Metka Jurc, Tilen Kožamelj, k. g., Danilo Trstenjak in Elena Volpi. Lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let.

V Lutkovnem gledališču Maribor so v sodelovanju z mlado hrvaško režiserko Tamaro Kučinović pripravili novo lutkovno predstavo za najmlajše Maček z vrečo opotečo, ki v ospredje postavlja kontrast med bogatimi in revnimi.

Zgodba pripoveduje o deklici in dečku, ki si nekega dne zaželita vseh tistih igrač, ki jih imajo sosedovi otroci. V zgodbo se vplete Maček, ki ponuja uresničitev njunih želja, vendar otroka v tem preobilju ugotovita, da sta bila prej bolj srečna.

Na odru nastopajo krojaške lutke, igralci pa so Miha Bezeljak, Elena Volpi, Tilen Kožamelj, Metka Jurc, Danilo Trstenjak in Maksimiljan Dajčman. Po četrtkovi premieri (12. 12.) bo danes ob 16. uri prva ponovitev.