Deloskop napoveduje: Ozvočenje

Ljubljana – Bežigrajska galerija 2, od torka, 23., do četrtka, 25. 4. Glasbeni festival.

Objavljeno
18. april 2013 16.54
Z. M., Kultura
Z. M., Kultura

Nastopajo: Saeta feat. Irena Tomažin, Bratko Bibič & Madlays in Najoua.



Ljubljanska Bežigrajska galerija 2 je pripravila tokratno glasbeno Ozvočenje že enajstič po vrsti. Na tem festivalu redno predstavljajo glasbenike in glasbenice z avtorsko glasbo. Tovrstne oblike sodobne glasbene ustvarjalnosti sodijo v tradicijo Bežigrajske galerije od leta 1980. Predstavljajo se skladatelji in skupine, ki se ukvarjajo s sodobno, eksperimentalno in minimalistično glasbo, v katero vključujejo zvoke okolij ter ustvarjajo zvočne grafike.

V torek, 23. aprila, bo ob 19. uri nastopila zasedba Saeta, v postavi Miloša Bašina (tolkala, ljudska glasbila), Aleša Gaspariča (flavte, okarina, piščali), Lada Jakše (pihala, klaviature), Boštjana Perovška (računalnik, zvočna okolja) in Jožeta Slaka (tabla, tolkala), ki deluje že 35 let, z gostjo pevko Ireno Tomažin.

V sredo, 24. aprila, se bodo ob 19. uri predstavili avangdardist Bratko Bibič (koncept, kompozicija, improvizacija, harmonika, vokal) in zasedba Madlays v postavi Vaska Atanasovskega (saksofoni, flavta, vokal, improvizacija, računalnik), Matjaža Sekneta (violina, el. violina, improvizacija, vokal), Saša Vollmaierja (električni klavir, improvizacija, vokal) in Uroša Polanca (pozavna, improvizacija, vokal).

Mini festival bosta v četrtek, 25. aprila, ob 19. uri sklenila Ana Kravanja in Samo Kutin v duetu Najoua, ki bosta pripravila Koncert za devet kalimb, na katerem bosta igrala na te značilne afriške inštrumente, znane tudi kot palčni klavirji.