Deloskop napoveduje: Tomaž Petrač

Ljubljana, Slovenska filharmonija, v sredo, 5. 3., ob 19.30. Klavirski recital.

Objavljeno
04. marec 2014 14.51
S. G., Deloskop
S. G., Deloskop

Spored: W. A. Mozart (Sonata v F-duru, KV 332), L. van Beethoven (Sonata v G-duru, op. 31, št. 1), V. Ukmar (Nocturno romantique), J. Brahms (Variacije na Paganinijevo temo, op. 35, I. in II. zvezek).

Pianista Tomaža Petrača smo v zadnjih letih na domačih koncertnih odrih slišali predvsem kot solista simfoničnih koncertov, predvsem v tujini pa je bil dejaven na področju komorne glasbe. Na ljubljanski akademiji je bil varovanec Dubravke Tomšič Srebotnjak, mojstrski razred pa je zaključil pri  Rudolfu Buchbinderju.

Danes svoje znanje predaja na ljubljanski akademiji za glasbo, poletnih šolah v italijanski Fari ob Soči in v Pučiščih na otoku Braču.  Izšlo je več zgoščenk, na katerih se predstavlja kot solist z orkestrom, v različnih komornih zasedbah, pa tudi kot interpret klavirskega repertoarja. Med drugim je izvedel številna dela sodobnih slovenskih skladateljev.

Na tokratnem, ne tako pogostem samostojnem recitalu (v organizaciji Cankarjevega doma), ob 19.30 v Slovenski filharmoniji, bo izvedel dela Vilka Ukmarja, Wolfganga A. Mozarta, Ludwiga van Beethovna in Johannesa Brahmsa.