Dolg do Zavoda Maribor 2012 še slaba dva milijona evrov

Evropska prestolnica kulture je danes prejela izplačilo dela zapadlih obveznosti s strani Mestne občine Maribor.

Objavljeno
28. december 2012 15.24
T. L., Delo.si
T. L., Delo.si
Evropska prestolnica kulture je danes prejela izplačilo dela zapadlih obveznosti s strani ustanoviteljice Mestne občine Maribor v višini 851.949 evrov. S tem zneskom bodo na Zavodu Maribor 2012 lahko delno poravnali obveznosti do partnerjev projekta, poroča STA.

Generalna direktorica zavoda Suzana Žilič Fišer je ob tem pojasnila, da je bilo izplačilo v skladu s pričakovanji in pogodbenimi zavezami. »Veseli me, da se, kljub kriznim razmeram, deležniki zavedajo svojih zavez in izjemnega pomena EPK. V januarju pa po zagotovilih pričakujemo še preostanek obveznosti s strani resornega ministrstva,« je dejala Žilič Fišerjeva.

Zavod Maribor 2012 pričakuje še skupno 1.992.000 evrov, kolikor znašajo pogodbene obveznosti ustanoviteljice do zavoda za iztekajoče leto. Znesek, za katerega so vsi zahtevki že podani, vključuje obveznosti resornega ministrstva, ki mora po pogodbi zagotoviti sredstva Mestni občini Maribor - ta pa jih potem nakaže zavodu.

Vse zapadle obveznosti do Zavoda Maribor 2012 sta poravnali tudi partnerski občini Ptuj in Slovenj Gradec, ostala partnerska mesta pa bodo po zagotovilih svoje obveznosti poravnala v najkrajšem možnem času.