Pestro slovenjgraško poletje

Nocoj se bo s koncertom začel poletni festival, ki v Slovenj Gradcu poteka že sedemnajstič.

pet, 22.06.2012, 12:00

V Slovenj Gradcu se bo v okviru projekta Maribor 2012 Evropska prestolnica kulture nocoj ob 21. uri s koncertom Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje in gostjo Gordano Hleb na Trgu svobode pričel poletni festival, ki bo potekal do konca avgusta. S festivalom bodo hkrati obeležili tudi dan državnosti, poroča STA.

Poletni festival, ki ga že 17. leto zapored pripravlja Kulturni dom Slovenj Gradec, je letos obsežnejši in programsko bogatejši kot vsa leta poprej. Večina prireditev se bo zvrstila na glavnem odru na Trgu svobode, program klasične glasbe pa tudi v špitalski cerkvici Sv. Duha in Muzeju Huga Wolfa na Glavnem trgu.

Organizator festivala napoveduje, da bo v raznolikem programu vsakdo našel nekaj zase, najmlajša publika pa bo na svoj račun prišla vsako soboto.

V primeru slabega vremena bodo prireditve potekale na rezervnih lokacijah, in sicer v Športnem centru Vinka Cajnka, Koroški galeriji likovnih umetnosti in tamkajšnjem kulturnem domu. Tudi letos je vstop na vse prireditve za obiskovalce prost.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se