V četrtek, 24. maja, ne zamudite ...

Priporočamo dramo Kapital in dokumentarca o povezavi čebel in ljudi in nadaljevanje Neprijetne resnice. Na TVS bodo soočili neparlamentarne stranke.
Fotografija: Kapital. FOTO: Tvs/
Odpri galerijo
Kapital. FOTO: Tvs/

Kapital: TVS 2 ob 21.35

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Le capital. Francija, 2012. Režija: Costa-Gavras. Igrajo: Gad Elmaleh, Gabriel Byrne, Liya Kebede. Drama. 114 minut. 
»Kaj točno prodajamo?« vpraša novi direktor banke enega svojih svetovalcev. »Mislil sem, da mi boš to ti povedal,« odvrne slednji. Film, postavljen v svet postindustrijskega kapitalizma, kjer se ne prodaja izdelkov, ampak se povečuje dobiček delničarjev, je eden tistih, ki razkriva koruptivno zasnovo megalomanskih finančnih institucij, v katerih si dobičke delijo pomembneži, izgube pa plačajo sleherniki. Vplivni francoski bankir se zgrudi med partijo golfa. Za njegovega naslednika izberejo mladega povzpetnika Marca, ki se kmalu znajde v središču spletke, za katero stoji Dittmar, lastnik ameriškega finančnega sklada. 


Volitve 2018: TVS 1 ob 20.00


Slovenija, 2018. Vodijo: Erika Žnidaršič, Mojca Širok in Janja Koren. Predvolilno soočenje neparlamentarnih strank.
Tokrat bodo na vrsto prišli predstavniki tistih strank, ki so v tem sklicu parlamenta politiko spremljale od zunaj ali pa sploh še niso obstajale. Medtem ko nekatere iskreno upajo, da bodo tokrat prišle v parlament, bodo nekatere zadovoljne že z enim odstotkom glasov, ki jim omogoča dostojno preživetje do naslednjih volitev oz. 70 tisoč proračunskih evrov letno.


Med in ljudje: TVS 2 ob 20.00


Du miel et des hommes. Francija, 2016. Režija: Edouard Bergeon. Dokumentarna oddaja. 52 min.
Če bi čebele nekega dne izginile, bi bilo ogroženo tudi človeštvo. Oddaja pripoveduje o čebelarjenju v Etiopiji, Argentini in na Korziki. Prikazuje običaje in verovanja, povezana s čebelami, tehnike čebelarjenja, v Etiopiji in Argentini pa tudi težave, ki jih prinašajo podnebne spremembe, kjer suša, poplave in zloraba pesticidov uničujejo panje in čebele.


Neprijetno nadaljevanje: Čas se izteka: HBO ob 22.05 (Premiera)


Neprijetno nadaljevanje: čas se izteka. FOTO: Hbo/
Neprijetno nadaljevanje: čas se izteka. FOTO: Hbo/


An Inconvenient Sequel: Truth to Power. ZDA, 2017. R: Bonni Cohen, Jon Shenk. V: Al Gore. Dok. film. 98 min.
Nadaljevanje dokumentarca Neprijetna resnica, ki je razkril dejstva o podnebnih spremembah in družbenih posledicah napačnega odnosa do narave.

Komentarji: