Kino ocena: Ave, Cezar!

Channing Tatum uniči že drugi film zapored. Vikendova ocena: 3 (od 5).

Objavljeno
04. marec 2016 00.30
Igor Harb, Vikend
Igor Harb, Vikend

Joel in Ethan Coen sodita med največje filmske mojstre vseh časov, zato tudi njuni manj dodelani filmi - kar ta vsekakor je - vseeno prinašajo zanimivo in razgibano filmsko doživetje. Ave, Cezar! je postavljen v Hollywood petdesetih, kjer zgodba kakih 30 ur sledi studijskemu odstranjevalcu težav Eddieju Mannixu, ko potuje med seti, sestanki in zvezdniškimi izpadi.

Vzorec je podoben njunemu prejšnjemu filmu, Llewyn Davis, le da kulturno podlago in jedro identitete lika predstavlja filmski svet namesto glasbenega. Ave, Cezar! je njun doslej največji poklon staremu filmskemu svetu, saj so vključene cele glasbeno-plesne točke in skoraj masovne scene iz neobstoječih, a nekako nadrealistično pristnih filmov, od bibličnega epa do muzikala.

Zasedba je odlična, predvsem v filmih bratov Coen zmeraj izvrstna Frances McDormand, izjema je le Channing Tatum. Njegov lik je parodičen, a se ne uspe prepričljivo povezati v zgodbo, predvsem pa je moteče, da je po filmu Podlih osem to že drugi film, ki izgubi ritem, napetost in notranje ravnotežje sveta, ko se v sceni pojavi Channing.