Daniel Radcliffe bo zgradil Brooklynski most

V novem filmu režiserja Douglasa McGratha bo odigral Washingtona Roeblinga, vodjo dokončanja Brooklynskega mostu.

Objavljeno
24. januar 2014 18.18
press/woman
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si

Daniel Radcliffe, v preteklosti predvsem najstniški zvezdnik iz serije filmov o Harryju Potterju, bo v novi vlogi zgradil Brooklynski most, so zapisali pri BBC.

V novem filmu scenarista in režiserja Douglasa McGratha, znanega predvsem po Emmi z Gwyneth Paltrow, filmski adaptaciji romana Jane Austen. Naslov filma bo prav tako Brooklynski most (Brooklyn Bridge), ki so ga v resnici gradili kar 14 let. Stal je 15 milijonov dolarjev, še neprimerno višjo ceno pa je zanj plačalo 20 delavcev. Izgubili so življenje.

Med žrvami je bil tudi John A. Roebling, nemško-ameriški kreator Brooklynskega mostu, ki se mu je med nadzorom gradnje pripetila neobičajna, a usodna nesreča. V njej so mu zdrobili prste desnega stopala, čemur je sledila amputacija teh, a tudi tetanus, ki mu je nazadnje podlegel.

Med nadziranjem gradnje – strukture podpornikov mostu pod gladino East River – je za dekompresijo zbolel tudi njegov sin, inženir Washington Roebling, ki je nadaljeval očetovo delo in prav tega bo v filmu utelesil Radcliffe.

Producenti so zaenkrat obelodanili le njegovo ime, znano pa je tudi, da bo pomembna vloga v filmu pripadla igralki, ki bo zasedla vlogo Roeblingove žene Emily. Osebi, ki ga je podprla v najmračnejših trenutkih. Kdo jo bo odigral, bo znano do začetka snemanja filma, prva klapa zanj pa naj bi padla avgusta.

Četudi most danes velja za ikoničnen element newyorške vedute, so se mu med gradnjo rogali, ob odprtju leta 1883 - dotlej se je proračun za njegovo izgradnjo podvojil - pa je obveljal za čudež tehnike.