Deloskop izpostavlja: Dolina miru kot uvod v Letni kino na Kongresnem trgu

Kongresni trg, Ljubljana, ob 21.uri.

Objavljeno
22. avgust 2016 17.48
V. U.
V. U.

Dolina miru, klasika režiserja Franceta Štiglica iz leta 1956, ki je igralcu Johnu Kitzmillerju leta 1957 v Cannesu prinesla nagrado za najboljšo moško vlogo, 60 let po nastanku pa na istem festivalu letos prodrla še v prestižno sekcijo Canske klasike, bo nocoj uvedla tridnevni Kinodvorov program Letnega kina na Kongresnem trgu.

Na njem v prihodnjih dneh napovedujejo še projekciji animiranega Čudovitega lisjaka (Fantastic Mr. Fox) v režiji Wesa Andersona in komedije iz časov nemega filma Rešitev v zadnjem trenutku (Safety Last!) s Haroldom Lloydom, ki ga bo v živo na klavirju spremljal Neil Brand. Tega napovedujejo kot enega vodilnih svetovnih spremljevalcev nemih filmov, dogodek pa bo posvečen 20-letnici Slovenske kinoteke.

Nocoj ob 21. uri pa bo, kot omenjeno, čas za restavrirano Štigličevo klasiko z otrokoma, ki med drugo svetovno vojno zbežita iz sirotišnice in se podata v iskanje lastne doline miru, srečata pa ameriškega pilota Jima. Oba, Lotti oziroma Eveline Wohlfeiler in Marko oziroma Tugo Štiglic, bosta kot častna gosta navzoča tudi na Kongresnem trgu.