Deloskop izpostavlja: Filmi Rotterdamskega festivala v Kinodvoru

Ljubljana, Kinodvor, v petek, 29. 1.

Objavljeno
28. januar 2016 18.27
T. Ju.
T. Ju.

Filmski navdušenci bodo lahko tudi letos v več kot štiridesetih kinematografih po Evropi spremljali del programa Mednarodnega filmskega festivala Rotterdam, ki se je začel v sredo.

V Sloveniji bodo projekcije v kinematografih Art kino mreže v Domžalah, Izoli, na Ptuju in v Kinodvoru v Ljubljani, kjer bodo program treh filmov letošnjega festivala začeli ob 15. uri.

Še pred svetovno premiero, ki bo v Rotterdamu prihodnji teden, si bo mogoče v navzočnosti režiserja Vlada Škafarja ogledati njegov film Mama (na fotografiji), v katerem je temo materinega obupanega poskusa z osamitvijo rešiti zasvojeno in samodestruktivno hčer razvil v poetično popotovanje dveh duš.

Festivalski spored bo ob 17.30 nadaljevala slovenska predpremiera filma japonske režiserke Naomi Kawase Okus življenja, ob 19.50 pa bodo lahko gledalci sočasno s festivalskim občinstvom v Rotterdamu spremljali tunizijski prvenec Leyle Bouzid Ko odprem oči. Projekciji bo sledil neposreden prenos pogovora z ustvarjalci, ki jim bo mogoče po twitterju zastavljati vprašanja.