Deloskop izpostavlja: Temni stolp

Na sporedu slovenskih kinematografov.

Objavljeno
11. avgust 2017 19.42
V. U.
V. U.

Na filmska platna je prišel Temni stolp (The Dark Tower) režiserja Nikolaja Arcela, filmska fantastika, ki temelji na seriji sedmih knjig, ki so kultnega pisatelja Stephena Kinga zaposlovale kar dve desetletji.

V času predprodukcije filma se je na režiserskem stolčku zamenjalo več imen, dolgo časa je kazalo, da nikoli ne bo posnet, v njem pa britanski igralec Idris Elba v vlogi Rolanda Deschaina kot zadnji član revolveraškega viteškega reda bije večni boj proti ameriškemu kolegu Matthewu McConaugheyju v vlogi negativca Walterja O'Dima, znanega tudi pod imenom Mož v črnem.

Cena je visoka, rešitev sveta oziroma svetov, saj v pripovedi poleg našega obstajajo tudi drugi. Odločen je, da Možu v črnem prepreči uničenje Temnega stolpa, ki drži v ravnotežju ves naš univerzum, in medtem ko usoda svetov visi na nitki, se dobro in zlo spopadata v odločilni bitki.

Film, ki se pridružuje mnogim filmskim adaptacijam dela Stephena Kinga, kot so Kaznilnica odrešitve, Izžarevanje ali Zelena milja, označujejo za spoj fantazije, vesterna in pustolovščin, za september pa je napovedana še premiera filma Tisto (It) v režiji Andrésa Muschiettija, ki bo prav tako temeljil na Kingovem romanu.