Dosjeji X: kratek uvod

Ogrevamo vas za novo sezono.

Objavljeno
26. januar 2016 15.26
Igor Harb
Igor Harb

Nocoj se na Foxu pričenja nova sezona Dosjejev X, v kateri bosta agenta Mulder in Scully ponovno razkrivala zarote ter preučevala paranormalne pojave.

Prvotna serija je bila na sporedu med leti 1993 in 2002, k nam pa jo je pripeljal Pop TV leta 1995 in kmalu je postala stalni spremljevalec petkovih večerov. Poleg serije sta bila posneta tudi dva filma, prvi iz leta 1998 je imel skoraj bondovske razsežnosti akcije, drugi iz leta 2008 pa je bil tako slab, da je takrat omenjano vrnitev serije prestavil skoraj za desetletje.

Nova sezona je pravzaprav miniserija, saj bo imela samo 6 delov, nocoj že prva dva, enega za drugim. Na Delo.si bomo sproti spremljali in komentirali vsak del, analize pa bomo objavljali takoj po zaključku predvajanja.

Uvod v Dosjeje X from Igor Harb on Vimeo.


Pred pričetkom smo pripravili kratek uvod v Dosjeje X, na tej povezavi pa lahko preberete celotno razlago osrednje zarote, proti kateri sta se agenta borila vseh 9 sezon.

Jutri vas pričaka recenzija prvega dela, nato pa jim sledimo v naslednjih tednih ... Huh, če se ne zgodi, kaj nepričakovanega.