Film o raperju Tupacu izide junija

All Eyez On Me, ki nosi naslov po istoimenskem Tupacovem albumu iz leta 1996, režira Benny Boom, znan režiser videospotov.

Objavljeno
19. januar 2017 11.49
press_tupac
Vi. V., STA
Vi. V., STA

Dolgo pričakovani film o raperju Tupacu bo v ameriške kinematografe prišel 16. junija, na dan, ko bi glasbenik praznoval 46. rojstni dan, je napovedi producentske hiše Summit Entertainment povzela francoska agencija AFP. Tupaca bo v filmu All Eyez On Me upodobil igralec Demetrius Shipp mlajši, čigar oče je bil Tupacov producent.

Film so napovedovali že pred šestimi leti, ko naj bi režijo prevzel John Singleton, ki je bil precej povezan s hip hop glasbo in kulturo in se je med drugim podpisal pod režijo filma Poetic Justice, v katerem sta zaigrala sam Tupac in Janet Jackson. Vendar biografskega filma, za katerega so mnogi upali, da bo na filmska platna prišel vsaj lani, ob 20-letnici raperjeve smrti, niso posneli.

Pričujoči film, ki nosi naslov po istoimenskem Tupacovem albumu iz leta 1996, režira Benny Boom, sicer znan režiser videospotov. V vlogi Tupaca bo nastopil Shipp mlajši, izbran zaradi osupljive podobnosti s Tupacom, ki je svoje življenje izgubil pri 25 letih.

Kot je igralec povedal v lanskem pogovoru za glasbeni časopis XXL, je vlogo sprejel, ker želi predstaviti doslej neznane vidike življenja slavnega raperja ter vzroke, ki so pripeljali do njegovega krutega konca. Tupac je bil namreč 7. septembra 1996 med vožnjo z avtomobilom v Las Vegasu v Nevadi ustreljen in je za posledicami strelskih ran umrl šest dni zatem.

Tupac še vedno velja za enega najvplivnejših glasbenikov na hip hop sceni; znan je bil predvsem po čustveno nabitem lirizmu in teatralnosti, piše AFP.