Film Razredni sovražnik všeč tudi Francozom

Na festivalu Premiers Plans v francoskem Angersu je Bičkov film prejel nagrado občinstva za evropski celovečerec.

Objavljeno
27. januar 2014 14.59
V. U., STA
V. U., STA

Celovečerni prvenec Roka Bička Razredni sovražnik je na festivalu Premiers Plans v francoskem Angersu v konkurenci šestih celovečernih prvencev prejel nagrado občinstva za evropski celovečerec.

Pomemben del nagrade predstavlja podpora promociji filma v Franciji v vrednosti 15.000 evrov, ki jo lahko izkoristi lokalni distributer.

Film zaenkrat še nima francoskega distributerja, zato v producentski hiši Triglav film upajo, da mu bo nagrada pomagala na poti v francoske kinematografe. Festival v Angersu, ki je potekal med 17. in 26. januarjem, je posvečen prvim delom mladih filmskih ustvarjalcev.

Uspešen je bil tudi kratki igrafni film Janeza Lapajneta Kdo se boji črnega moža?, ki je na filmskem festivalu v Montgomeryju, ki je potekal v petek, 24. januarja, med 14 filmi prejel dve nagradi: nagrado festivala za najboljši film in nagrado občinstva.

Lapajnetov film je tako postal veliki zmagovalec festivala, kjer v enem večeru prikažejo izbrane kratke filme z vsega sveta, so sporočili iz producentske hiše Triglav film.