Gorenje v vesolju

V vesoljski postaji v filmu Marsovec pluje tudi mikrovalovna pečica iz Velenja

Objavljeno
21. januar 2016 17.06
Brane Piano
Brane Piano
Velenje - V za sedem letošnjih oskarjev nominiranem ameriškem filmu Marsovec z Mattom Damonom v naslovni vlogi je v enem izmed prizorov z vesoljske postaje opaziti Gorenjevo mikrovalovno pečico iz oblikovalske linije izdelkov Ora-Ïto.

V Gorenju pravijo, da je Hollywood njihov izdelek očitno prepoznal kot obvezen dodatek za pot v vesolje, oblikovalsko pa je njihova mikrovalovna pečica tako dobra, da je skoraj brezčasna, saj se zgodba filma Marsovec (The Martian), v katerem Damon skuša preživeti na rdečem planetu do takrat, ko ga bodo lahko z njega rešili, dogaja v prihodnosti - leta 2035.

Film režiserja Ridleya Scotta po romanu Andyja Weierja, ki ga je ta v samozaložbi leta 2011 sprva izdal le v elektronski obliki, je že osvojil več nagrad, letos nazadnje Zlati globus, zdaj pa je nominiran za sedem oskarjev. V Gorenju razmišljajo, da bi ob nepričakovani promociji svojim oblikovalskim linijam gospodinjskih aparatov dodali še kakšno z serijo aparatov za dom z vesoljsko tematiko.

Čeprav je francoski industrijski oblikovalec Ora-Ïto (tudi) mikrovalovno pečico za Gorenje oblikoval že pred nekaj leti, je še vedno v prodaji, Gorenje pa jo ponuja tudi na spletu.