Harrison Ford bo znova Indiana Jones

Nadaljevanje franšize so potrdili pri družbi Disney, režiser bo znova Steven Spielberg.

Objavljeno
06. januar 2016 15.30
V. U.
V. U.

Harrison Ford se je na velike zaslone vrnil kot Han Solo v franšizi Vojna zvezd, pri 73 letih pa si bo znova nadel tudi kostum avanturističnega arheologa Indiane Jonesa.

Če mu bo še prav izvirni izpred treh desetletij in pol, ko so leta 1981 posneli uvodni del uspešnice Indiana Jones in lov za izgubljenim zakladom, ni znano (tedaj je štel 39 let), a je snemanje novega filma iz serije v pogovoru za Bloomberg potrdil Bob Iger, številka ena pri družbi Disney, ki je z nakupom Lucasfilma leta 2012 pridobila tudi avtorske pravice tako za Vojno zvezd kot Indiano Jonesa. Lik slednjega si je sicer zamislil George Lucas.

Uvodni dogodivščini Indiane Jonesa so doslej sledili filmi Indiana Jones in tempelj smrti (1984), Indiana Jones in zadnji križarski pohod (1989) in po dolgem premoru Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje (2008), da lik še ni za upokojitev, pa odraža podatek, da bo tudi nov del ponovno režiral Steven Spielberg, režiser vseh dosedanjih. Pisanje scenarija je menda v teku, njegov avtor bo avtor scenarija četrtega dela David Koepp.

Podrobnosti o tem, kdaj bo film prišel na velike zaslone, niso znane. Iger je snemanje zanesljivo potrdil, da si kot »Indyja« ne predstavlja nikogar drugega kot Harrisona, je tisku zaupal tudi Spielberg, prav tako pa je, kot piše Entertainment Weekly, tudi igralec izjavil: »Rad bi posnel še en film o Indiani Jonesu«.

Mimogrede, arheologa je že mogoče srečati tudi po Disneyjevih zabaviščnih parkih po svetu: v kalifornijskem Disneylandu, Takiu in Parizu.