Inarritujev Povratnik s tremi zlatimi globusi

Med dobitniki na 73. podelitvi zlatih globusov še Leonardo di Caprio, Sylvester Stallone, Jennifer Lawrence, Matt Damon ...

Objavljeno
11. januar 2016 08.04
FILM-GOLDENGLOBES/
Š. P., STA
Š. P., STA
Los Angeles − Film Povratnik režiserja Alejandra Inarrituja z Leonardom DiCapriom v glavni vlogi je na sinočnji 73. podelitvi filmskih in televizijskih nagrad Združenja tujih dopisnikov Hollywooda osvojil zlatega globusa za najboljšo dramo, z zlatim globusom za DiCapria in Inarrituja pa jih je osvojil skupaj tri.

Romantična drama Carol, ki je prišla na podelitev s petimi nominacijami, je ostala praznih rok, kakor tudi film o finančni krizi v ZDA Velika poteza.

Za najboljši glasbeni film ali komedijo je bil razglašen Marsovec in zlati globus je za glavno vlogo v tej kategoriji pobral Matt Damon.

Dva zlata globusa je dobil tudi film Steve Jobs, in sicer za najboljši scenarij (Aaron Sorkin) in stransko žensko dramsko vlogo (Kate Winslet).

V filmskih kategorijah so nagrade pobrali med drugim tudi Jennifer Lawrence za glavno vlogo v glasbenem filmu ali komediji (Joy), Sylvester Stallone za najboljšo stransko vlogo (Creed) in Brie Larson za glavno vlogo v drami (Soba).

V televizijskih kategorijah sta glavni nagradi odnesli dve novi seriji. Mr. Robot je dobil zlatega globusa za najboljšo dramsko serijo, Mozart v džungli pa za najboljšo komedijo.

Med nagrajenkami sta bila tudi Lady Gaga za glavno vlogo v televizijski seriji ali filmu (Ameriška grozljivka) in Christian Slater za stransko moško vlogo v isti kategoriji.