Kaj nam govorijo hollywoodske bitke

Na letošnjem festivalu v Cannesu ne bo Netflixovih filmov. Digitalni velikan novači scenariste konkurentov v Hollywoodu.

pon, 16.04.2018, 12:00

Netflixovih filmov letos na ­festivalu v Cannesu ne bo. Francozi so po lanskem festivalu­ sprejeli pravilo, da lahko tekmujejo­ le filmi, ki imajo zagotovljeno distribucijo­ v francoskih kinematografih.­ Ukrep je bil uperjen proti ­Netflixu, ki svoje filme in druge video vsebine lansira na naročniškem portalu. Kaj nam ­sporoča ta konflikt?

Na lanskem festivalu v Cannesu je Netflix pritegnil precej pozornosti s filmoma Okja in The Meyerowitz Stories, obenem pa razburil filmsko srenjo s tem, da je zaobšel klasično distribucijo ter takoj lansiral filma na svoji digitalni platformi. ­Direktor canskega festivala Thierry­ Frémaux se je odločil napraviti konec temu in sprejel pravilo, po katerem morajo tekmovalni filmi na festivalu v redno kinematografsko distribucijo.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor