Katarina Čas: Volkulja iz Hollywooda

Volk z Wall Streeta združil  Leonarda DiCapria in Martina Scorseseja, v ekipi tudi Slovenka.

Objavljeno
21. junij 2013 18.10
Tina Lešničar, kultura
Tina Lešničar, kultura

Tandem Martin Scorsese in Leonardo DiCaprio bo udaril znova. Tokrat z biografsko črno komedijo The Wolf of Wall Street, ki bo čez lužo osvetlila platna 15. novembra (v Evropo bo film menda prišel nekoliko kasneje). Gre za peto sodelovanje omenjenih hollywoodskih titanov, a za domače občinstvo je verjetno najbolj zanimivo to, da v filmu igra Katarina Čas.

Delnice, zarota, denar

Volk z Wall Streeta je Jordan Belfort, resnični borzni posrednik, ki je popisal mahinacije na Wall Streetu v svojih memoarih. Hollywood je knjigo takoj pograbil in predelal scenarij v napeto zgodbo o nesramno bogatem in arogantnem šestindvajsetletnem borzniku, ki se nekega dne odloči, da ne bo sodeloval pri veliki prevari v trgovanju z delnicami, v katero so vpleteni korumpirani vrhovi Wall Streeta, bankirji in mafija. V drage čevlje razsipnega Jordana Belforta je vstopil Leonardo DiCaprio, kar mu po vlogi enako megalomanskega Velikega Gatsbyja najbrž ni povzročalo težav. V filmu kujejo zaroto še Jonah Hill, Matthew McConaughey, John Bernthal, Margot Robbie in Katarina Čas, ki je nastopila v vlogi Chantalle, žene Jordanovega prijatelja (Jon Bernthal), prek katere tihotapijo denar v Evropo.

V prvem filmskem napovedniku, ki v divjem ritmu naniza ključne, (predvsem razvratne) prizore iz filma, vidimo Katarino Čas v spodnjem perilu, oblepljeno s kupi dolarskih bankovcev, medtem ko jo na drugi strani zaskrbljeno gleda Leonardo DiCaprio. »Ne delamo zate, človek!« Katarina zabrusi mogotcu v fotelju (Jonah Hill). In v odgovor dobi: »Na oprsju imaš zalepljen moj denar, torej praktično delaš zame.«

Tančica skrivnosti

Film je za zdaj še zavit v tančico skrivnosti, saj so se igralci in sodelujoči pogodbeno zavezali, da pred premiero ne bodo govorili o filmu. Uspeli smo izvedeti le, da jo je na avdicijo za Volka z Wall Streeta napotil njen agent. Za snemanje štirih prizorov je v New Yorku preživela skoraj mesec dni. Njen del snemanja je potekal lani septembra in novembra, predvsem v New Yorku in newyorškem Westhamptonu, na zasebnem posestvu, ki ga je za snemanje odstopil eden od bogatašev z Wall Streeta.

Katarina Čas, ki se je v javnosti prvič pojavila kot voditeljica priljubljenih glasbenih oddaj, kot sta Atlantis in Aritmija, se je kmalu preizkusila tudi kot igralka. Prvič leta 2000 v najstniški komediji V petek zvečer. Zaigrala je tudi v nekaj nadaljevankah, kot so internetni Prepisani in hrvaška serija Pod sretnom zvijezdom. Mednarodni preboj se je začel, ko se je udeležila avdicije za film Drevo življenja režiserja Terrencea Malicka, na kateri je prišla v drugi krog. Vloge sicer ni dobila, a jo je direktor kastinga osebno priporočil ekipi filma Policist (The Guard) v režiji Irca Johna Michaela McDonagha, v katerem je dobila opazno vlogo ob Američanu Donu Cheadlu in Britancu Brendanu Gleesonu. To jo je izstrelilo na britanski trg. Po irski krimi komediji Policist je posnela še škotski kratki film Liam and Lenka, v katerem je odigrala glavno vlogo, pa montypythonovsko komično nadaljevanko A Touch of Cloth za Sky One. Trenutno v Londonu sinhronizira prizore v eni od epizod BBC-jeve nadaljevanke New Tricks, v kateri je nastopila v nosilni vlogi. Prihodnje leto jo bomo lahko gledali ob Sergeju Trifunoviću in Nebojši Glogovcu v srbskem trilerju Mačori iz slivnika režiserja Darka Nikolića.