Katarina Čas znova pred kamerami, tokrat »tajno« v Srbiji

V Beogradu je padla prva klapa filma The Rift, v katerem slovenska igralka nastopa kot tajna agentka.

Objavljeno
27. marec 2015 15.36
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si

Katarina Čas je predvčerajšnjim v Beogradu začela s snemanjem filma The Rift, ki pod režisersko taktirko Dejana Zečevića nastaja v srbsko-slovensko-korejski produkciji, so sporočili iz tukajšnje Karantanije Cinemas. Gre za znanstvenofantastični triler, v katerem igrata tudi srbski igralec Dragan Mićanović in zvezdnik ameriških televizijskih serij Monte Markham.

Časova je v Srbijo prispela z newyorške premiere drame Danny Collins, v kateri je, kot znano, zaigrala ob boku Ala Pacina, v naslednjih treh tednih pa jo čaka snemanje na različnih lokacijah v Beogradu in Pančevu.

Reševanje podatkov s satelita in presenečenje iz vesolja

The Rift bo prinesel zgodbo ameriških in srbskih agentov na misiji zavarovanja podatkov iz padlega ameriškega vojnega satelita. Da ne gre za rutinsko nalogo, ugotovijo ob prihodu na mesto padca, saj jih namesto satelita tam pričaka nekaj drugega ... Nekaj sovražnega, kar prihaja iz vesolja. Tako se začne boj za preživetje.

Gre za projekt producentov Milana Todorovića in Marka Jocića, ki sta s prejšnjima filmoma Zona mrtvih in Mamula dosegla prepoznavnost po svetu. Mamula je, denimo, trenutno v kategoriji tujih filmov na odličnem četrtem mestu po gledanosti na ameriškem Netflixu.

Srbsko-slovensko-korejsko produkcijo poleg Jocića in Todorovića (Viktorija Film in Talking Wolf Productions) zaokrožujejo še More in Dorup (Južna Koreja), BBO Star (Slovenija) ter Digitalkraft in Media Plus (Srbija), še dodajajo v Karantanija Cinemas.