Möderndorferju v ZDA nagrada za režijo Inferna

Film se bo predstavil tudi na drugih filmskih festivalih v Evropi.

Objavljeno
20. april 2015 13.00
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si
Na 14. mednarodnem filmskem festivalu v Tiburonu, ki je potekal od 9. do 17. aprila v Kaliforniji, je Vinko Möderndorfer prejel nagrado za najboljšo režijo (golden reel award) za celovečerni film Inferno, so sporočili iz Slovenskega filmskega centra.

Geslo festivala je bilo S pomočjo filma razumeti svet, v njegov tekmovalni program celovečernih igranih filmov pa so bili izbrani trije filmi iz ZDA ter po en film iz Romunije, Nemčije, Kirgistana, Irana, Iraka, Švice, Belgije, Češke, Madžarske, Brazilije, Kitajske, Norveške, Velike Britanije in Slovenije.

Letošnji program je obsegal tudi program Posvečeno Bernardu Bertolucciju in Fokus na Bližnji vzhod.

Vzporedno s predstavitvijo v Tiburonu je bil Inferno prikazan tudi v Parizu na festivalu jugovzhodnoevropskega filma (SEE a Paris), ki je potekal od 12. do 16. aprila. Festival se letos prvič seli tudi v Berlin, kjer se bo isti program pod naslovom (SOE in Berlin) predstavil od 10. do 13. junija.

Danes, 20. aprila, pa bo Inferno doživel makedonsko premiero na Skopje film festivalu, na kateri bodo navzoči makedonski del filmske ekipe in nekateri slovenski ustvarjalci. Festival bo potekal do 24. aprila.