Na filmskem festivalu v Torontu slavil David Russell

Ameriški režiser je tamkajšnje občinstvo prepričal s komično dramo Silver Linings Playbook.

pon, 17.09.2012, 18:00

V Torontu se je v nedeljo sklenil mednarodni filmski festival, na katerem je, kot je odločilo občinstvo, slavil ameriški režiser David Russell s komično dramo Silver Linings Playbook (Svetla plat nesreče), povzema STA.

V zmagovalnem filmu Silver Linings Playbook v glavnih vlogah nastopata Bradley Cooper in Jennifer Lawrence. Cooper igra nekdanjega učitelja, ki, vse odkar ga je zapustila žena, preživlja težke čase. Po osmih mesecih v psihiatrični bolnišnici se preseli nazaj k staršem (Robert De Niro in Jacki Weaver), kjer spozna čudaško vdovo (Jennifer Lawrence), ki mu obljubi, da mu bo v zameno za uslugo pomagala ponovno osvojiti ženo.

Russell je na začetku festivala povedal, da so avdicije za film potekale kar preko interneta s pomočjo Skypa. Med igralci, ki so opravili intervju, je bila tudi Jennifer Lawrence, ki v filmu igra Cooperjevo ljubezen. Russell je pred tem med drugim režiral filma The Fighter (Boksar in I Heart Huckabees (Rad imam Huckabeeje).

Gledalci so film izbrali med 372 prijavljenimi filmi iz 72 držav, premagal pa je filme, kot so Argo (Argo) Bena Afflecka, The Master (Gospodar) Thomasa Andersona in Cloud Atlas (Nebesni atlas) nemškega režiserja Toma Tykwerja.

Nagrado za najboljši dokumentarni film je prejel Artifact (Artefakt) v režiji Bartholomewa Cubbinsa, ki prikazuje zgodbo glasbene skupine, ki se trudi uspeti v sodobni glasbeni industriji.

Film Call Girl (Dekle na poziv) švedskega režiserja Mikaela Marcimaina, zasnovan po škandalu o prostituciji, ki je v 70. letih pretresel Švedsko, je prejel nagrado filmskih kritikov v kategoriji prvencev.

Nagrado kritikov programa posebnih predstavitev je prejel francoski film Dans la maison (V hiši) Francoisa Ozona.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se