Na situ za mesto direktorja SFC osem kandidatov

Kandidati na ponovljenem razpisu so Nataša Bučar, Sani Dolar, Dušan Hedl, Mojmir Konič, Ženja Leiler Kos, Alja Aljoša Ljubič, Luka Markus Štajer in Gregor Pajić.

Objavljeno
24. avgust 2016 14.28
iza SFC
V. U., STA
V. U., STA
Na ponovljeni razpis za direktorja Slovenskega filmskega centra (SFC) se je prijavilo osem kandidatov, poroča današnji Dnevnik. Razpis za direktorja je bil ponovljen, ker vlada konec junija na to mesto ni ponovno imenovala Jožka Rutarja. Od 6. julija kot vršilka dolžnosti center vodi Nerina Turkovič Kocjančič.

Po navedbah časnika so se na razpis prijavili nekdanja vršilka dolžnosti direktorata za medije Nataša Bučar, nekdanji direktor časnika Žurnal Sani Dolar, mariborski kulturnik Dušan Hedl, nekdanji direktor Viba filma Mojmir Konič, novinarka Dela in nekdanja direktorica direktorata za medije Ženja Leiler Kos, profesorica zgodovine in geografije Alja Aljoša Ljubič, igralec, pevec in plesalec Luka Markus Štajer ter nekdanji direktor Viba filma Gregor Pajić.

Rok za oddajo vloge na ponovljeni razpis je bil 1. avgust. V razpisu je bilo med drugim navedeno, da se nanj lahko prijavi oseba, ki ima strokovno znanje s področja dela javne agencije za film in ima poleg ustrezne izobrazbe za seboj vsaj deset let delovnih izkušenj. Zaželeno je bilo, da kandidati k prijavi predložijo program dela in razvoja SFC v naslednjih petih letih, glede na dejavnosti in naloge agencije.

Na predlog sveta SFC bo vlada izbranega kandidata imenovala za direktorja SFC za mandatno obdobje petih let. Po poteku mandata lahko vlada na podlagi javnega natečaja, ki ga izvede svet, isto osebo ponovno imenuje za direktorja agencije, vendar največ enkrat.