Najbolje plačani filmski igralec je nekdanji rokoborec Dwayne Johnson

Revija Forbes mu pripisuje 64,5 milijona ameriških dolarjev letnega prihodka.

Objavljeno
25. avgust 2016 17.47
V. U.
V. U.

Njega dni je bil The Rock (Skala), v času, ko se je še mikastil in prelival testosteron v ringu za wrestling, v minulem letu je, zahvaljujoč predvsem nastopu v komediji Obveščevalna, v katerem igra agenta Cie, in honorarju za vlogo v prihajajoči osmi epopeji iz neskončne franšize Hitri in drzni, ki jo na platnih napovedujejo prihodnje leto, več kot podvojil lanskoletno plačo ter si prislužil 64,5 milijona ameriških dolarjev.

Namreč Dwayne Johnson, ki je na vrhu seznama najbolje plačanih igralcev revije Forbes izpodrinil lanskoletnega zmagovalca Roberta Downeyja Jr, ki je letos šele deveti. Na vrh se je zavihtel pri 44 letih.

Pri Forbesu so ocenjevali prihodke med lanskim in letošnjim junijem, in sicer pred odmero davkov. Kot smo pisali, je med Johnsonovimi in Downeyjevimi kolegicami s 46 milijoni zmagala Jennifer Lawrence, med moškimi igralci pa so pri kar 18 ocenili, da so si v tem času bančne račune oplemenitili za vsaj 20 milijonov.

Na drugem mestu je z 61 milijoni Jackie Chan, ki v zadnjih letih sploh ni igral v kakem blagajniškem hitu, a kot zelo ploden igralec in producent lepo služi na Kitajskem, tretji pa je Matt Damon s 55 milijoni.

Do konca deseterice si sledijo Tom Cruise s 53 milijoni, Johnny Depp z 48, Ben Affleck s 43, Vin Diesel s 35, Shah Rukh Khan s 33, Robert Downey Jr. s 33 in Kumar Akshay z 31 milijoni.