Nov film o Bondu bodo snemali v Rimu

Vse poti vodijo v Rim in temu se ne bo izognil niti James Bond, ki bo vratolomno vozil po večnem mestu.

Objavljeno
26. november 2014 13.42
reu FILM-JAMESBOND/
V. U., Delo.si/STA
V. U., Delo.si/STA
Akcijske prizore drzne vožnje v novem, 24. filmu iz serije filmov o Jamesu Bondu bodo po poročanju francoske tiskovne agencije AFP snemali v italijanski prestolnici. V vlogi agenta 007 bo v filmu režiserja Sama Mendesa že četrtič zaigral britanski igralec Daniel Craig, ki bo tako dirkal po ulicah in alejah historičnega mesta.

V središču spektakla v Rimu naj bi bil pristanek s padalom iz helikopterja na Sikstovem mostu, starodavnem mostu iz 15. stoletja čez reko Tibero.

Film Mendesa, ki se je podpisal že pod režijo uspešnega 23. filma Skyfall, bodo začeli snemati še letos, na filmska platna pa bo 24. del, ki zaenkrat še nima naslova, prišel konec prihodnjega leta.

Rim bo s snemanjem delov pričujočega filma ponovno postal pomembno filmsko prizorišče, nedavno so namreč v njem snemali film po literarni predlogi dela Anne Rice Christ the Lord: Out of Egypt (Kristus: Vrnitev iz Egipta) in film Everest, večno mesto pa naj bi bilo, kot piše AFP, tudi prizorišče nove priredbe epskega filma Ben Hur.