Novi film o Bondu z Danielom Craigom

Njegovi dekleti sta Monica Bellucci in Lea Seydoux, glavnega negativca igra Christoph Waltz.

Objavljeno
08. december 2014 14.13
reu FILM-JAMESBOND/
J. G., kultura
J. G., kultura

Danes so v Londonu začeli snemati nov film o Jamesu Bondu, v vlogi agenta 007 bomo spet videli britanskega igralca Daniela Craiga, njegovi dekleti pa igrata Italijanka Monica Bellucci, s 50 leti doslej najstarejša igralka v tej vlogi, in Francozinja Lea Seydoux, ki jo med drugim poznamo iz filma Adelino življenje.


Za Daniela Craiga je to že četrta vloga Bonda, ki ga je odigral v filmih Casino Royal, Kvantum sočutja in Skyfall. Craig je ponudil novo verzijo agenta 007 – emotivca in stroja za ubijanje. To ga je uvrstilo na drugo mesto na seznamu šestih igralcev, ki so upodobili Bonda – na prvem mestu je Sean Connery. Po zadnji raziskavi v Veliki Britaniji o tem, kateri igralec je bil najboljši v tej vlogi, je skoraj polovica vprašanih menila, da je to Connery. Roger Moore je na tem seznamu tretji, sledijo Pierce Brosnan, Timothy Dalton in George Lazenby.


Avstrijski oskarjevec Christoph Waltz igra glavnega negativca z imenom Oberhauser, Britanec Andrew Scott pa enega od Bondovih šefov. Film režira Sam Mendes, isti režiser kot Skyfall. Naslov 24. filma je Spectre, v kinih pa ga bomo po vsej verjetnosti videli novembra naslednje leto.


Režiser je povedal, da bodo film snemali sedem mesecev, posneli pa ga bodo na več lokacijah – poleg v londonskem studiu še v Italiji, Mehiki, Maroku in Avstriji. V filmu se bo pojavil tudi novi aston martin - DB10, ki so ga naredili posebej za to priložnost.