Omerzujevemu Družinskemu filmu še nagrada v Plznu

Na filmskem festivalu Finale so Družinski film razglasili za najboljši film festivala.

Objavljeno
22. april 2016 12.40
V. U.
V. U.

V češkem Plznu, kjer se končuje filmski festival Finale, so na zaključni slovesnosti za najboljši film festivala razglasili Družinski film Olma Omerzuja, sporočajo iz Slovenskega filmskega centra. Omerzu je v Plznu prejel zlatega vodomca, novo nagrado za njegov drugi celovečerni film.

Med trinajstimi filmi v glavni tekmovalni sekciji ga je za najboljšega izbrala mednarodna žirija v sestavi Juan Torres (Kolumbija), Martin Hradecký (Češka), Bill Guentzler (ZDA), Mariola Wiktor (Poljska) in predsednik žirije Mike Reiss (ZDA), scenarist, ki je med drugim pisal tudi za animirano serijo Simpsonovi.

Že četrta nagrada

Družinski film, ki ga je koproducirala Arsmedia, v programu manjšinjskih koprodukcij pa podprl Slovenski filmski center, je svojo festivalsko pot začel septembra lani v San Sebastianu, že oktobra je na mednarodnem filmskem festivalu v Tokiu prejel nagrado za najboljši umetniški prispevek.

Sledili sta nagrada na festivalu v Cottbusu za najboljšo moško vlogo − prejel jo je Karel Roden − in nagrada fipresci, ki jo je filmu podelilo mednarodno združenje filmskih kritikov in novinarjev na ljubljanskem Liffu.