Pr'Hostar najbolj gledan slovenski film

Satirična komedija je doslej nasmejala 209.859 gledalcev ter prehitela Gremo mi po svoje in Petelinji zajtrk.

Objavljeno
17. julij 2017 12.11
Igor Bratož
Igor Bratož

Komedija, ki je na spored kinematografov prišla lani oktobra, je v soboto postala najbolj gledan slovenski film po letu 1991: gorenjski gaunarji so doslej nasmejali 209.859 gledalcev in s tem prehiteli mladinsko komedijo Gremo mi po svoje, ki je z 208.646 gledalci na vrhu lestvice najbolj gledanih slovenskih filmov kraljevala vse od začetka leta 2011, ko je za seboj pustila Petelinji zajtrk, ki s 183.093 gledalci zdaj zaseda tretje mesto na lestvici.

Pod senzacijo Pr'Hostar, kot so film označili že kmalu po tem, ko je prišel na redne sporede, se podpisuje režiser Luka Marčetič, scenarij zanj sta napisala Goran Hrvaćanin in Dejan Krupić, ki sta odigrala tudi glavni vlogi.

Poleg njih čestitke za rekord že od sobote prejemajo tudi preostali sodelujoči. Med njimi Igor Kešina, Miha Brajnik, Mateja Terseglav, Aljoša Armuš, Haris Raković, Mario Ćulibrk, Niko Zagode, Yulya Molina, Miri Bolte, Uroš Albert, Jože Robežnik in drugi.

Ekipa je film ustvarila v lastni režiji, brez zunanjega financiranja in pomoči utečenih produkcijskih kanalov, kar uspehu dodaja še posebno težo, sporočajo iz Karantanija Cinemas.

Goran Hrvaćanin ob je ob doseženem rekordu povedal: »Naš prvi film je zapisan v zgodovino kot najbolj gledan film, čudovito. Vesel sem, da so se ljudje smejali in zabavali in da vse tiste, ki niso verjeli in hoteli podpreti filma, zdaj ščemi. Načrtov še nimamo, ampak se ne mudi, ker jih delajo drugi namesto nas.«