Robert Downey Jr. znova najbolje plačani igralec

Prvo mesto na Forbesovi lestvici si je prislužil z okoli 75 milijonov ameriških dolarjev (56 milijonov evrov).

Objavljeno
23. julij 2014 15.53
V. U., Delo.si/STA
V. U., Delo.si/STA
Robert Downey Jr. je že drugo leto zapored najbolje plačani hollywoodski igralec na Forbesovi letni lestvici. Zvezdnik filmov o Iron Manu si je prvo mesto prislužil z okoli 75 milijonov ameriških dolarjev (56 milijonov evrov) zaslužka, piše britanski BBC.

Večino zaslužka je Downey Jr. med lanskim in letošnjim junijem pridelal s tretjim delom omenjene franšize. Film, ki je na velika platna prišel lanskega maja, je sicer zaslužil 1,2 milijarde dolarjev (900 milijonov evrov).

Spletna stran Forbesa ob tem dodaja, da je kot železni junak eden od glavnih motorjev štirih največjih hitov studiev Marvel, tudi Maščevalcev.

Na drugo mesto na lestvici se je s petega povzpel Dwayne Johnson, ki je zaslužil okoli 52 milijonov dolarjev (39 milijonov evrov).

Tretji največji zaslužkar je Bradley Cooper s 46 milijoni dolarjev (34 milijonov evrov), prvo peterico pa zaokrožujeta še Leonardo DiCaprio z 39 milijoni dolarjev (29 milijoni evrov) in Chris Hemsworth s 37 milijoni (27,5 milijona evrov).

Kot je zapisano na Forbesovi spletni strani, lestvico in zaslužke sestavijo na podlagi pogovorov s producenti, odvetniki in agenti. Ob oceni zaslužkov Forbes ne upošteva davkov, plačil agentom ter »ostalih stroškov zvezdništva«.