Slovenija kot Indija Koromandija v indijskem glasbenem filmu

Film Bharjari: Oglejte si, kako Indijci v družbi domačink prepevajo in migajo z boki po Ljubljani, Kamniku, Celju, Sevnici in Štanjelu.

Objavljeno
08. november 2017 13.23
V. U.
V. U.

Sredi septembra so Indijci dočakali premiero ljubezenske drame Bharjari z Dhruvom Sarjom in Rachito Ram v glavnih vlogah, katere snemanje je junija potekalo tudi pri nas.

V piktoreskni Sloveniji, kot so nas označili v Bangalore Mirrorju, so za film posneli dve pesmi. Prva je na youtubu dostopna že od premiere, drugo so objavili pred nekaj dnevi. Pri snemanju so sodelovale tudi plesalke skupine X Dance iz Ljubljane in statistke iz celjske V. S. produkcije.

Projekt snemanja je vodila Katarina Karlovšek iz agencije RTA, ki z indijsko filmsko produkcijo sodeluje od leta 2012, ko je bil v Sloveniji posnet prvi indijski film z naslovom Nayak. V Sloveniji so doslej posneli enajst indijskih filmov in tudi prva indijska teve serija, posneta v Evropi, je bila posneta pri nas. Prihodnje leto naj bi prineslo snemanje še vsaj treh filmov.

Kaj so posneli tokrat? Tule je, denimo, indijsko-ljubljansko-celjsko-sevniški valček:

In ljubljansko-kamniško-štanjelski indijski reggae:

Skupno imata videa na youtubu že okoli šest milijonov ogledov. »Proračun celotnega filma je bil 1,6 milijona evrov, doslej je zaslužil že tri milijone,« je med drugim o filmu povedal producent Haris Mushtaq.