Snemanje novega Avatarja naslednje leto

Težko pričakovani drugi del bodo začeli snemati oktobra 2014

Objavljeno
21. oktober 2013 17.25
Avatar
J. F., kultura
J. F., kultura

Ameriški znanstvenofantastični film, ki velja za najdobičkonosnejši film vseh časov, bo po besedah glavnega igralca Sama Worthingtona nadaljeval svojo zgodbo šele naslednjo jesen.

Avatar, ki je bil posnet v 3D tehniki in je v celoti računalniško animiran, nas je popeljal na neznani planet Pandora. Na Pandori je zasebna korporacija začela izkopavati dragoceno rudo in tako posegati na ozemlje domorodnega ljudstva inteligentnih humanoidnih bitij, ki so se začeli upirati. Tja je bil namenjen tudi paralizirani vojak Jake, ki s pomočjo prenosa misli dobi novo - nezemljansko telo. Njegova naloga je bila, da se približa domorodcem, a se je hitro znašel v mreži različnih odločitev izbrati med tem, kaj mu veleva um in kaj srce.

Film legendarnega Jamesa Camerona, ki je znan po filmih ko so Titanik, Osmi potnik in Terminator, je prejel tudi zlati globus za najboljši dramski film in najboljšega režiserja. Cameron za nadaljevanje uspešnice že raziskuje marsikatero realno naravno bogastvo, ideje namreč pridobiva tudi iz preučevanja oceanov.

Kot je za BBC povedal Worthington bodo naslednje tri dele posneli istočasno. Avatar 2, 3 in 4 naj bi, če se bodo načrta držali, prišli na velika platna med decembrom 2016 in decembrom 2018.
Cameron je glede na obširne načrte dejal, da ne bi bilo presenetljivo, če bi se z Avatarjem ukvarjal do konca svoje kariere.