Umrl je filmski režiser Curtis Hanson

Najprej je delal kot novinar, kasneje pa se je proslavil s filmi, kot so Roka, ki ziblje zibko, Divja reka, 8 milj in L.A. Zaupno.

Objavljeno
21. september 2016 12.22
V. U., STA
V. U., STA

V 72. letu starosti je v torek umrl ameriški režiser in scenarist Curtis Hanson, ki je med drugim prejel scenarističnega oskarja za film L.A. Zaupno. Hanson je najprej delal kot novinar, kasneje pa se je proslavil s filmi, kot so Roka, ki ziblje zibko, Divja reka in 8 milj. Umrl je menda zaradi srčnega infarkta, poročajo tiskovne agencije.

Kriminalka L.A. Zaupno, ki je bila zvesta rekreacija mesta angelov v petdesetih letih 20. stoletja, je imela močno igralsko zasedbo: v filmu so nastopili Kim Basinger, Kevin Spacey, Russell Crowe, Guy Pearce, James Cromwell, Danny DeVito in David Strathairn.

»Hansonov sijajno sprevrženi L.A. Zaupno je oster, vizualno čudovit, neverjetno zabaven poklon tistemu Hollywoodu, ki se je stvari še loteval na stari način,« so takrat o filmu zapisali v New York Timesu. Na dober sprejem ni naletel le pri kritikih, ampak tudi pri občinstvu: zaslužil je 126 milijonov dolarjev, poroča portal MMC RTV Slovenija.