Umrl je oskarjevec George Kennedy

Poslovil se je v 92. letu starosti. Oskarja je prejel za najboljšo stransko vlogo v filmu Hladnokrvni Luke s Paulom Newmanom.

Objavljeno
01. marec 2016 11.32
V. U., STA
V. U., STA
V 92. letu starosti je umrl ameriški igralec George Kennedy. Kennedy, dobitnik oskarja za najboljšo stransko vlogo za film Hladnokrvni Luke, je umrl v nedeljo v mestu Boise v ameriški zvezni državi Idaho. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je imel zvezdnik iz serije filmov Gola pištola v preteklosti težave s srcem.

Kennedyjev vnuk Cory Schenkel je na svojem facebook profilu zapisal, da je svojega dedka pogosto spremljal na poslovnih poteh in filmskih snemanjih. Obenem je izrazil hvaležnost za skupne spomine z dedkom in za znanje, ki ga je prejel od njega.

Po njegovih besedah je bil Kennedy vse od smrti svoje žene, ki je preminila lani jeseni, šibkega zdravja, zadnji mesec pa je preživel v bolnišnici.

Kennedy, rojen leta 1925, je zaigral v več kot 200 filmih in televizijskih serijah, med drugim v filmih Letališče 1975 in Potres ter v nanizanki Dallas. V seriji filmov Gola pištola je prevzel vlogo nerodnega policaja Eda Hockena.