V »boju« za maline vodita Zoolander 2 in Batman proti Supermanu

Kot vselej so tudi letos dan pred razglasitvijo nominacij za oskarje razglasili kandate za nagrade, namenjene najslabšim filmom.

Objavljeno
24. januar 2017 12.46
V. U.
V. U.

Čez dobri dve uri bo ameriška Akademija filmskih umetnosti razglasila letošnje nominirance za oskarje, kot vselej pa so jih tudi tokrat z objavo svojih nominacij za en dan prehiteli podeljevalci kipcev v podobno zlatih odtenkih, a v obliki neprimerno manj zaželenih malin, znanih tudi kot »razzies«.

Nagrad, s katerimi – prav tako dan pred podelitvijo oskarjev – tradicionalno počastijo ustvarjalce najslabših filmov v minulem letu.

Letos, ko bodo maline podelili že 37., jih je najbolj prepričal film Zoolander 2, ki so mu namenili kar devet nominacij, med drugim v kategorijah najslabšega filma, najslabšega igralca in režiserja, za kar se bo v eni osebi potegoval Ben Stiller, pri tem so kar trije igralci iz tega filma dosegli še nominacije za najslabše stranske vloge: Kristen Wiig, Will Ferrell in Owen Wilson.

Nominacijo manj, osem, jih ima film Batman proti Supermanu: Zora pravice, ki se bo prav tako potegoval za malino za najslabši film, za igralski malini pa sta kandidata Henry Cavill in Ben Affleck.

Med nominiranci za najslabši film sezone so še Dedek uide z vajeti, Bogovi Egipta, Dan neodvisnosti: Nova grožnja in Hillaryjina Amerika: Skrivna zgodovina demokratske stranke.

Letos je nominirancev šest. Po mnenju podeljevalcev malin je bila namreč minula filmska sezona tako zanič, da so morali število nominacij razširiti s pet na šest. »Zmagovalci« v vseh kategorijah bodo znani 25. februarja.