V četrtek, 14. decembra, ne prezrite ...

Na TVS Arthur Newman in Japonska z Joanno Lumley, tistim s HBO priporočamo srbski dokumentarec, na odru Vlado Kreslin in Pijani.

Objavljeno
12. december 2017 14.28
M. K., Vikend
M. K., Vikend
  • Arthur Newman: TVS 2 ob 21.30

Vikendova ocena: ★★★

Arthur Newman. ZDA, 2012. Režija: Dante Ariola. Igrajo: Colin Firth, Emily Blunt, Anne Heche. Drama. 93 minut.

Wallace Avery (Colin Firth) sovraži službo, njega pa sovražita sin in nekdanja žena. Vsega ima dovolj, zato nekega dne uprizori svojo smrt in prevzame novo identiteto, po novem se imenuje Arthur Newman. Na njegovo novo pot kmalu stopi Mike (Emily Blunt), lepotica, ki prav tako beži pred svojo preteklostjo. Skupaj začneta ugotavljati, da v resnici ne moreš uiti temu, kar si ... Drama o človeku, ki je zaigral lastno smrt, da je pobegnil iz realnosti, ki ga je dušila, bi lahko bila veliko bolj vznemirljiva, če ne bi bila tako polna klišejev in če bi imela za krmilom bolj izkušenega režiserja.

Opozorilo: Film ni primeren za mlajše od 12 let.

  • Japonska 
z Joanno Lumley: TVS 2 ob 20.00

Joanna Lumley's Japan. VB, 2016. 2/3. Dokumentarna serija.

V zadnjem delu se najprej poda na Šikoku, kjer skupaj z drugimi romarji obišče številne budistične templje. Potovanje nadaljuje na otoku Kjušu. Prenoči v hotelu Henn-na, prvem robotskem hotelu na svetu, kjer za goste skrbijo roboti, nato pa obišče mesto Nagasaki. Potem odpotuje k dejavnemu ognjeniku Sakuradžima, kjer gojijo največje redkve na svetu, nazadnje pa na otočje Rjukju na skrajnem jugu.

  • Druga plat vsega: HBO ob 21.25

Druga strana svega. Srbija, 2017. Režija: Mila Turajlić. Dokumentarni film. 101 min.

Za režiserko Milo Turajlić zaklenjena vrata v maminem stanovanju v Beogradu skrivajo vpogled v neverjetno zgodovino njene družine in burno politično dediščino njene države. Ta vrata so družino ločevala od njene preteklosti več kot 70 let. Mama je bila univerzitetna profesorica in pomembna politična figura v boju proti režimu Slobodana Miloševića.

  • Vlado Kreslin, Mali bogovi, Beltinška banda in gostje: Cankarjev dom, Ljubljana
  • Pijani: MGL, Ljubljana

Nova predstava Mestnega gledališča je črna komedija.

  • Anima, Captain Morgans Revenge: Orto bar, Ljubljana
  • Rade Šerbedžija in Jure Ivanušič: Blunout, Domžale
  • Malamor: Škrlovec, Kranj
  • Uroš Perić in Oto Pestner: Braslovče