V četrtek, 23. novembra, ne zamudite ...

Nocoj bodo podelili nagrade za dosežke v znanosti, med drugim Zoisovo nagrado, na odru Cvetličarne pa skupini Tabu in Jackson.

Objavljeno
21. november 2017 19.11
M. K., Vikend
M. K., Vikend
  • Slovesnost ob podelitvi Zoisovih nagrad in priznanj, priznanja Ambasador znanosti in Puhovega priznanja 2017: TVS 2 ob 20.05 (PREMIERA)

Slovenija, 2017. Prenos prireditve.

V dvorani Grand hotela Union bo potekala slavnostna podelitev Zoisovih nagrad, Zoisovih priznanj, priznanj ambasador znanosti in Puhovih priznanj. Odbor za podelitev nagrad, ki mu predseduje prof. dr. Tamara Lah Turnšek, se je letos odločil podeliti Zoisovo nagrado za življenjsko delo, tri Zoisove nagrade za vrhunske dosežke, pet Zoisovih priznanj in tri Puhova priznanja. Slavnostni govornik na prireditvi bo predsednik vlade RS dr. Miro Cerar.

Prireditev bosta povezovala dramska igralca Pavle Ravnohrib in Klara Kastelec, ki bosta v Prometejevem duhu, kot si je prireditev zamislil scenarist in režiser Tomaž Letnar, popeljala občinstvo do znanstvenih in razvojno-raziskovalnih dosežkov letošnjih nagrajenk in nagrajencev.

  • Most na Ibarju: TVS 2 ob 22.00

Vikendova ocena: ★★★★

Najlepša je zemlja moja/Die Brücke am Ibar. Koprodukcija, 2012. Režija: Michaela Kezele. Igrajo: Zrinka Cvitešić, Mišel Matičević, Andrija Nikčević. Vojna drama. 88 min.

V vojni na Kosovu 1999 se Srbi spopadajo z Albanci. Mlada srbska vdova Danica živi s sinovoma v srbsko-albanski vasi ob reki Ibar. Njen mož je umrl v vojni in Danica še vedno žaluje. Ko se v njen dom zateče hudo ranjen albanski vojak Ramiz, se mora odločiti: naj ga preda srbski milici ali mu skuša rešiti življenje?

Opozorilo: Film ni primeren za mlajše od 12 let.

  • Maksimilijan in Marija - igra moči in ljubezni: TVS 1 ob 23.30 (PREMIERA)

Maximilian - Das Spiel von Macht und Liebe. Avstrija/Nemčija, 2016. 1/6. Režija: Andreas Prochaska. Igrajo: Christa Théret, Miriam Fussenegger, Stefan Pohl. Nadaljevanka.

Gre za tragično in ganljivo zgodbo o Mariji Burgundski in Maksimiljanu Habsburškemu, kasnejšemu cesarju Maksimiljanu I. V 15. stoletju je le nekaj družin obvladovalo Evropo.

Opozorilo: Serija ni primerna za mlajše od 12 let.

  • Tabu, Jackson: Cvetličarna, Ljubljana
  • Miki Solus, Natriletno kolobarjenje s praho: Kino Šiška, Ljubljana
  • Siddharta: Kulturni dom, Nova Gorica