V petek, 10. novembra, ne zamudite ...

Nocoj je zadnje predvolilno soočenje, sledi biografija Jerryja Lewisa, enega najkomikov 20. stoletja. Na Liffu Nisem čarovnica.

Objavljeno
09. november 2017 15.12
M. K., Vikend
M. K., Vikend
  • Jerry Lewis - kdo je ta klovn?: TVS 1 ob 23.10 (PREMIERA)

Jerry Lewis, clown rebelle. Francija/ZDA, 2016. Režija: Gregory Monro. Biografsko-dokumentarni TV-film. 61 minut.

To je zgodba o življenju in delu enega največjih komikov zadnjega stoletja, kralja fizične komedije Jerryja Lewisa, ki je umrl 20. avgusta 2017. Igralec je h klovnovski maski, otroškemu pačenju in fizičnim gegom pristopal na študijski način. Kljub značilnemu ameriškemu humorju so ga najtopleje sprejeli evropski gledalci, krog francoskih filmskih kritikov pa ga je občudoval kot velikega umetnika.

Tudi film ga bolj kot igralca prikaže kot vsestranskega filmarja in režiserja, o njem pa spregovorijo tudi druga velika imena sedme umetnosti Martin Scorsese, Sean Hayes in Jean-Luc Godard. Prikazano je mnogo Lewisovih skečev, tako da je ob ogledu dokumentarca lahko tudi veliko smeha.

Priporočamo še:

  • Predsedniške volitve 2017: Pop TV ob 21.00

Slovenija, 2017. Vodi: Petra Kerčmar. Predvolilno soočenje.

V posebej za volitve pripravljenem studiu bosta predsedniška kandidata še zadnjič skušala prepričati volivce. Se nam obetajo spremembe in, če da, kakšne? Smo pripravljeni na nove obraze? Pahor ali Šarec?

Vikendov namig za današnji Liffe:

  • Nisem čarovnica (I am Not a Witch)

Osrednji film današnjega dne je tudi eden vrhuncev festivala, drama Ubijanje svetega jelena, grškega režiserja Yorgosa Lanthimosa, a je seveda razprodana. Zato priporočamo v Zambijo postavljeno britansko-francosko koprodukcijo o dekletu, ki ga obtožijo čarovništva. Tako jo vas izžene v tako imenovani čarovniški tabor, ki je dejansko pribežališče za ženske, ki jih družba noče. Deklica se znajde v pestri družbi, a si vseeno želi na svobodo. Film je na sporedu ob 17. uri v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma.