V petek, 24. novembra, ne zamudite ...

Nocoj priporočamo dokumentarec o legendarnem prvaku formule 1, novo serijo na Foxu in večno klasiko Prevzetnost in pristranost.

Objavljeno
23. november 2017 13.15
M. K., Vikend
M. K., Vikend
  • Konec tedna s prvakom: TVS 2 ob 20.05

Weekend of a Champion. VB, 1972. Režija: Frank Simon, Roman Polanski. Nastopajo: Jackie Stewart, Roman Polanski, Grace Kelly, princ Rainier III., Ringo Starr. Dokumentarni film. 80 minut.

Režiser in igralec Roman Polanski je preživel vikend s svetovnim prvakom Formule 1 Jackijem Stewartom. Njuno druženje poteka leta 1971 v Monacu, v času prestižne avtomobilske dirke za Grand Prix.Kot strastni navdušenec nad moto športi se je Polanski filma lotil prav s tega vidika. Ne gre za življenjsko zgodbo legendarnega voznika formule, ampak za poklon samemu športu. Filmu se posveti s takim entuziazmom, da se gledalec počuti kot sovoznik v vozilu. Vseeno pa lahko kdo, ki ga vonj po bencinskih hlapih ne zanima, vmes tudi kdaj zazeha.

Opozorilo: Mlajši otroci naj si program ogledajo s starši ali skrbniki.

  • Slovenija - Belorusija: Kanal A ob 20.00

Košarka. Kvalifikacije za SP 2019.

Po dobrih dveh mesecih, ko so slovenski košarkarji pokorili Evropo in osvojili zlato na evropskem prvenstvu, se ti vračajo na parket v boj za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2019. Prvi nasprotnik zlatih fantov, ki jih bo vodil novopečeni kapetan Gašper Vidmar, bo Belorusija.

  • Barabe 
iz Pizzofalconeja: Fox Crime ob 22.00 (PREMIERA)

I bastardi di Pizzofalcone. Italija, 2017. 1. sezona. 1/6. Igrajo: Alessandro Gassmann, Carolina Crescentini, Antonio Folletto, Tosca d'Aquino. Nanizanika.

Po odmevnem primeru korupcije je policijska postaja Pizzofalcone v starem jedru Neaplja tik pred zaprtjem. Še prej s policijske uprave tja pošljejo nekaj novih policistov. Ekipa petih policistov se zdi nenavadna in hodi po robu zakona. Ko pa morajo reševati umor, ugotovijo, da so dorasli nalogi.

  • Prevzetnost 
in pristranost: Pop TV ob 22.45

Vikendova ocena: ★★★★

Pride and Prejudice. VB, 2005. Režija: Joe Wright. Igrajo: Keira Knightley, Matthew Macfadyen, Brenda Blethyn, Judi Dench. Romantična drama. 127 min.

18. stoletje. Bennet živi na posestvu z ženo in petimi hčerami, lepo Jane, bistro Elizabeth, mirno Mary, nezrelo Kitty in divjo Lydio. Ker nobena izmed njih še ni poročena, bo ob Bennetovi smrti družinska posest pripadla daljnemu bratrancu. Dekleta so tako pod pritiskom, da si najdejo ženine.

  • Robert Glasper Trio & DJ sundance: Cankarjev dom, Ljubljana
  • Hladno pivo: Pekarna, Maribor
  • Kodaline: Gasometer, Dunaj